Kom sikkert gennem sorgen med sorgterapi

19 marts 2021 Astrid Pedersen

Føler du dig udbrændt og udmattet af sorg selv lang tid efter, at du oplevede dit tab? Så kan det være, at du ikke har haft mulighed for at bearbejde sorgen. Og så kan sorgterapi være noget for dig.

Hvad er sorgterapi?

Sorgterapi er en særlig form for terapeutisk forløb hvor den enkelte deltager kan få hjælp og støtte til at bearbejde en sorg. Det kan for eksempel være sorg i forbindelse med et dødsfald i familien eller i den nære vennekreds. Det at miste et nært stående menneske kan være forbundet med meget smerte og savn, og det er ikke altid at sorgen mildnes over tid. Og så kan man få brug for hjælp til at komme helskindet igennem sorgen således at denne ikke udvikler sig til en sygelig tilstand.

Sorgterapi kan også være relevant for dig som har gennemgået en hård og svær skilsmisse eller et samlivs ophør som ikke var helt fint i kanten. Ved langt de fleste skilsmisser eller samlivs ophør er der mindst én hårdt såret part. Og lige som det er tilfældet i forbindelse med dødsfald kan det være rigtig svært at komme videre efter en slimsmisse uden støtte og opbakning for ligesindede.

Hvornår skal jeg gå i sorgterapi?

Det er klart at sorg er et menneskeligt livs vilkår. Ingen kommer igennem tilværelsen uden at opleve en dyb sorg mindst én gang i livet. De fleste mennesker lykkes med at gennemleve sorgen og bære den med sig gennem resten af tilværelsen. Men for nogle er dette sværere end som så.

Sorgterapi er for dig som oplever at sorgens jerngreb ikke løsnes blot den mindste smule. Med sorgterapi vil du kunne opnå forståelse for din situation og samtidig få hjælp til at finde de redskaber du skal bruge for at komme oven på igen – inde i dig selv. Læs mere om sorgterapi på https://kirstenklynge.dk/kurser/sorg/.

Flere Nyheder