Kender du en, der er udsat for fysisk vold?

04 februar 2022 Steffen Petersen

advertorial

Kender du nogen, der er udsat for fysisk vold? Mishandling kan både være fysisk, seksuel, følelsesmæssig eller økonomisk. Det kan ske i alle typer af forhold og det kan ske for alle og enhver. Hvis du bliver misbrugt, skal du huske, at det ikke er din skyld.

Du er ikke alene. Hvis du har en veninde eller ven, som du mistænker for at være udsat for overfald eller en anden form for mishandling, så kan du læse med i dette indlæg. Her vil vi komme med nogle råd til, hvad du kan gøre.

 

kvindekrisecenter

 

Snak med din ven eller veninde først.

Du skal lade din veninde eller ven vide, at du er der for hende eller ham, ligesom rigtige venner gør. Vær forsigtig med ikke at snage. Hvis hun ikke er klar til at tale om det endnu, så lad være med at presse emnet. Det handler om at skabe et trygt rum for dem at være i.

Måske de slet ikke selv kan se problemet eller er for langt inde i deres misbrug til, at de kan se udenom det. Snak med dem og hør til, hvordan de har det. Måske han/hun vil åbne op og fortælle dig om problemet. Det kan være, at de vil spørge dig til råds.

 

Kontakt professionelle

Hvis din ven eller veninde åbner op for dig om, hvad han/hun går igennem, er det vigtigt, at du kontakter professionelle for at få hjælp. Der er mange støtte organisationer til rådighed, som kan give din ven eller veninde den hjælp, han/hun har brug for, for at komme sikkert ud af sin situation. Der er f.eks. kvindecentre og organisationer for vold i familien, hvor der er uddannet personale, som ved, hvordan man bedst kan håndtere situation. Du kan ringe til dem og få noget hjælp til, hvordan du kan gribe situationen an.

Læs mere om dette via linket her: https://ellestedet.com/.

Flere Nyheder