Hvordan vælger man det rette misbrugscenter?

27 august 2020 Cecilie Mortensen

Når man selv eller en pårørende har et misbrug, kan det næsten være det eneste, der fylder i hverdagen. For hvornår kan man igen få sin næste fix eller få plejet sin afhængighed? Som du måske nok også allerede har tænkt, så kan det være utrolig svært at komme ud af en afhængighed. Kroppen og psyken har på mange måder vænnet sig til en hverdag, hvor man får det, man er afhængighed.

Uanset om man måtte have en afhængighed af alkohol, narkotika, medicin eller andet, så kan man komme så dybt ind i en afhængighed, at det kan virke uoverskueligt, hvordan man kommer ud af den igen. Derfor er det heller ikke altid et spørgsmål om, at man skal tage sig sammen eller ville det nok. Derimod kan det også kræve, at man har gode professionelle ved sin side, som er vant til at arbejde med misbrug. 

Spørgsmålet er nu bare, hvordan finder man det helt rette misbrugscenter? 

Tips til at finde et misbrugscenter

Når du skal vælge et misbrugscenter, så er det en fordel, når de kan tilbyde individuelle forløb. På den måde kan behandlingen skræddersyes til de behov, man har. For alle mennesker er forskellige, og det bør en behandling også afspejle. Det kan nemlig gøre forløbet så effektivt som muligt, da der sættes ind på de områder, hvor personen har særligt behov for det. 

Hvis man læse mere på misbrugscentres hjemmeside, vil der oftest også stå, hvordan de griber behandling an. Man kan selvfølgelig også altid give dem et kald. Det er både, hvis man selv er den, der har et misbrug, eller hvis man vil ringe på vegne af en pårørende. Misbrugscentre er oftest også gode til at give gratis rådgivning per telefon – derfor kan det også være et godt første skridt, at man giver dem et kald. 

Flere Nyheder