Hvad er formålet med en sandblæsning?

29 juni 2021 Cecilie Mortensen

Hvad er det egentlig helt præcist, at formålet er med en sandblæsning? Det får du svar på i denne artikel, så du forhåbentlig også selv kan få udført lignende arbejde, hvis det bliver aktuelt for dig.

Hvornår får man lavet en sandblæsning? 

Hvis du har et emne i stål eller aluminium, som skal have en overfladebehandling eller lakering, så er det et must, at der laves en sandblæsning forinden. Med en sandblæsning er det muligt helt at rense det emne, der skal arbejdes med efterfølgende. Sandblæsningen går nemlig ind og kan fjerne diverse glødeskaller og rust, som kan gøre det svært for en overfladebehandling eller lakering af hæfte fast. 

Som du måske lidt kan fornemme, så kan en sandblæsning være med til at forlænge holdbarheden af den behandling, der laves efterfølgende. Det kan derfor være utrolig godt givet ud, at der prioriteres en sandblæsning – i hvert fald hvis du vil have et resultat, der holder ved i mange år frem.

Hvordan kommer du i mål med en sandblæsning? 

Det kommer nok ikke helt bag på dig, men en sandblæsning kan du få lavet ved et professionelt firma. Det kræver nemlig særligt udstyr og særlige maskiner til arbejdet. Det er uanset, hvor store eller små emner, der skal håndteres.

Med lige præcis en sandblæsning, så findes der utrolig erfarne spillere på markedet. Du kan derfor også være ekstra sikker på, at du får leveret et stykke arbejde, som rent faktisk forlænger holdbarheden af en overfladebehandling, lakering eller lignende. Hvis du også skulle have interesse i, at selvsamme firma også laver den efterfølgende overfladebehandling, så er det ofte også muligt. Du behøver altså ikke række ud til endnu et firma, når der skal arbejdes videre med dit emne i stål eller aluminium.

Hvis du vil læse mere omkring sandblæsning, så start gerne her. 

Flere Nyheder