Få sandblæst din husfacade, før det mures op

29 oktober 2020 Lotte Hindsberg

Trænger din villa til at få muret facaden op og efterfølgende malet, så villaen igen står og ser så godt som ny ud, er det en god idé at starte med at få facaden sandblæst. 

Fordelen ved at starte med at få facaden sandblæst er, at sandblæsningen fjerner al den gamle maling og hvad der ellers er af alger, snavs og løs pus. Sandblæsningen efterlader din villas vægge helt rene og det er nemmere for din murer at se, om der er behov for yderlig reparationer inden at væggene bliver muret op.

Inden muren går igang er det vigtigt at væggene får tid til at tørre, da der ellers er risiko at der kan udvikles svamp og fugt i væggene. Det kunne f.eks. være en murermester Stenløse, der murede dit hus facade op.

Hvad kræver det at blive murer

I ældgamle dage krævede det at du var munk. Helt så skrappe er kravene dog ikke i dag. I dag kræves det en håndværksmæssigt uddannelse, hvor både skole og praktikplads indgår. Det betyder også at du efter endt uddannelse er sidestillet med en anden gymnasial uddannelse og har mulighed for at læse videre.

For at kunne starte i lære som murer, skal du have bestået 9ende eller 10ende klasse og være erklæret uddannelsesparat og alt efter hvilken linje du vælger, tager det i mellem 3,5 til 4,5 år at blive uddannet.

Udover at have bestået folkeskolen er der som udgangspunkt ingen krav til de personer der ønsker at blive murer, men det anbefales dog at du er glad for at arbejde udenfor, kan samarbejde med mange forskellige typer mennesker og faggrupper. Det er også en stor fordel hvis du har en god fysik. Du skal kunne læse en arbejdsplan og arbejde ud fra den. Det er også en god ide ikke at lide af højdeskræk.

Flere Nyheder