Er losning ligesom at fylde en flyttevogn?

02 december 2019 Anders Lundtang Hansen
Er losning ligesom at fylde en flyttevogn?

Det er bestemt ikke alle mennesker, der arbejder med losning og lastning i den reelle forstand, som begreberne knytter sig til, selvom vi mennesker bruger udtrykkene ofte i det daglige.

Vi siger, at vi lige skal losse og laste en bil, en campingvogn og videre, men egentlig er det ment med en smule ironi indover.

Der menes jo egentlig, at nu skal vi til at pakke nogle ting, flytte rundt på nogle remedier eller rykke på noget inventar og få nyt ind, mens andet skal smides ud; men selvom det lyder som nemt arbejde på papiret, så kan det føles virkelig omfangsrigt.

Man skal måske notere sig på en seddel, hvad man skal huske at have med; man skal have styr på, hvad der bliver smidt ud, hvad der smides ud – og om man har noget tilsvarende, der kan gøre det ud for det gamle.

Nogle ting forsvinder i mange flytninger, ser man tit, og når man fylder sådan en flyttevogn, så kan man ikke bare kaste alle ting derind både af hensyn til, at tingene på den måde kan gå i stykker, men også fordi man skal laste bilen korrekt.

Den skal have vægten fordel ligeligt i forhold til akslerne i bilen, men man bør også overveje, hvad man placerer derinde først, hvad man skal have ud først næste gang, så det bliver nemmere at få ind.

Husker man at løfte korrekt med kroppen?
Er man nok mennesker til arbejdet?
Og hvordan er vejret?

Sådan er det også med professionelt arbejde med losning og lastning, men det er bare i en markant større skala, hvor der kan være tale om, at man fylder et containerskib op med gods, der er kommet med tog eller fragtvogne i form af lastbiler.

Noget er måske kommet ind med fly, tingene skal komme samtidig med videre for at udnytte tiden.

Det er bestemt ikke let arbejde, men flere folk arbejder til dagligt professionelt med den slags såsom disse: https://hirtshalsstevedore.dk/losning-og-lastning/ 

Flere Nyheder